Slaap beter in een opgeruimde slaapkamer!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

4 tips voor een Betere nachtrust

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Dit blijkt uit onderzoek van de National Sleep Foundation. Uit het onderzoek blijkt dat je tot wel 19 procent beter slaapt in een slaapkamer die netjes opgeruimd is dan in een rommelige slaapkamer. Te veel (overbodige) spullen en te weinig opbergruimte zorgt er echter vaak voor dat onze slaapkamer een opbergplek wordt voor van alles en nog wat. Onbedoeld wordt de ‘rommella’ steeds voller, wordt de stapel boeken op het nachtkastje steeds groter en eindigen veel kledingstukken op de enige stoel in de kamer.  Met de volgende tips zorg je ervoor dat je slaapkamer weer een plek wordt waar je rustig kunt slapen.

1. Kijk eens kritisch naar alle spullen die je in de slaapkamer hebt liggen.

Ga je dat tijdschrift van 1,5 jaar oud echt nog eens lezen of kun je deze misschien beter naar de papierbak verplaatsen? Verder is het ook handig om zo’n twee keer per jaar je kledingkast helemaal op te ruimen, zodat alles er weer in past. Je kunt ervoor kiezen winterkleding in de zomer even uit de kast te halen en op te bergen in opbergboxen. In de winter wissel je deze dan weer om en plaats je de zomerkleding in de opbergboxen. Verder bevat je kledingkast ook vast wat kleren welke je écht niet meer gaat dragen. Je kunt hier andere mensen blij mee maken door het bijvoorbeeld aan het Leger des Heils te schenken.

2. Ruim je slaapkamer op in stappen.

Te weinig tijd is altijd een belangrijke reden om het opruimen van je kamer toch nog een weekje uit te stellen. Feitje, het is niet verplicht om je kamer in één keer op te ruimen. Begin bij je bureau, kies een ander moment voor je nachtkastje en ladekast en weer een ander moment voor je kledingkast. Op deze manier blijft de tijd en energie die je kwijt bent aan het opruimen van je slaapkamer te overzien.

3. Creëer praktische opbergruimte onder je bed.

Vooral in een kleine slaapkamer is het vaak lastig om opbergruimte te vinden voor alle spullen. Zoals al eerder genoemd kun je een deel van de spullen wellicht opbergen in aparte opbergboxen. Aangezien je deze boxen dan waarschijnlijk in een andere kamer moet zetten is dit misschien niet zo’n handige optie voor spullen welke je dagelijks of wekelijks nodig hebt. Een praktische oplossing is het benutten van de loze ruimte onder je bed. Sommige ledikanten bevatten opberglades waar je gemakkelijk een deel van je spullen in kwijt kunt. Slaap je liever op een boxspring? Er zijn boxsprings met opbergruimte onder de boxspring. Je opent de boxspring gemakkelijk met een lus aan de zijkant van het bed waarin je veel praktische ruimte hebt voor al je spullen.

Benieuwd naar een opbergboxspring? Bekijk dan eens de onderstaande boxsprings met opbergruimte.

Boxsprings met opbergruimte

4. Kies eens voor een andere slaapkamer indeling.

Misschien is het al wel jaren geleden dat je de indeling van je slaapkamer hebt bepaald. Naast het feit dat je wellicht tot een veel praktischere indeling kunt komen, is het ook leuk om de meubels eens ergens anders te hebben staan! Meet de meubels en de kamer wel eerst even op voordat je begint met verplaatsen en houdt rekening met eventuele schuine wanden. Dat scheelt weer onnodig veel sleepwerk.

Stel zelf je boxspring Varena samen

Heb je een vraag?

Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

faq

mail

bel

Hoofdborden

Welke openingen kan ik kiezen?

Uniek bij Opbergboxspring.nl is de keuze uit een voeteneind-opening of zijkant-opening. Kies de optie die voor jouw kamer het handigst is. Je hebt keuze uit een zijopening naar links of rechts of een opening vanaf het voeteneinde van het bed. Kies de optie die voor jouw kamer het handigst is.

Tip:

Staat één kant van je bed tegen een muur aan? Kies dan voor die kant voor een opening aan het voeteneinde. Voor de andere kant van de boxspring kan je kiezen voor zowel een zij- als voetopening.